Nagradni natječaj: Ručak za dvoje

Fabbrica časti

RUČAK ZA DVOJE

Kakav je to rođendan, ako se ne slavi barem mjesec dana. Nakon što smo ludo proslavili naš prvi rođendan, odlučili smo vas počastiti s ručkom za dvoje. 

nagrada

RUČAK ZA DVOJE

  • Pobjednik nagradnog natječaja osvaja Ručak za dvoje
  • Ručak je po želji iz naše ponude
  • U cijenu nije uključeno piće
  • Nagrada se može iskoristiti do 31.07.

kaži nam

KOGA VODIŠ NA RUČAK I ZAŠTO?

Sve što trebaš napraviti je u komentaru napisati koga vodiš na ručak i zašto? Najkreativniji odgovor nagrađujemo.

Dijelimo 2 x 1 ručak za dvoje u našoj Pizzeria&Bistro Fabbrica.

Nagradni natječaj započinje dana 17.06.2022. godine u 14:00 h, a završava dana 01.07.2022. godine u 10:00 h.

Sretne dobitnike/dobitnice s dva najkreativnija komentara, objavit ćemo 01.07.2022. u 12:00 h !

Pravila na linku: Natječaj Facebook i Natječaj Instagram

Fabbrica časti

IGRAJ SE S NAMA

JEDNOSTAVNO I UKUSNO ISKUSTVO

Kreiramo nezaboravno iskustvo za sve vaše prigode.

Fabbrica slavi 1. rođendan!

slavimo skupa

NAŠ 1.ROĐENDAN!

Iza nas je već jedna uspješna i fina godina prošla. Stoga Vas pozivamo, da u utorak 14.6. s početkom od 15 sati u našoj Fabbrici proslavite skupa s nama!  

afterwork

OPUŠTENO DRUŽENJE

Priredili smo opušteno afterwork druženje povodom našeg prvog rođendana. 🙂
Dočekati će vas ljubazno osoblje uz koktel dobrodošlice i klopicu. Također smo Vam priredili i malu tombolu u kojoj možete sudjelovati i osvojiti ručak za dvoje ili ručak za četvero! 

Veselimo se Vašem dolasku i nadamo se da ćete se lijepo zabaviti. 🙂
Vidimo se!

JEDNOSTAVNO I UKUSNO ISKUSTVO

Kreiramo nezaboravno iskustvo za sve vaše prigode.

Nova suradnja: Fabbrica i Glovo

nova suradnja

FABBRICA I NA GLOVO APLIKACIJI

Najfinija Fabbrica pizza, od sada ti je bliža nego ikada. Pokrenuli smo suradnju s Glovom te naše pizze možeš naručiti preko Glovo aplikacije. 

posebna ponuda

NAJFINIJA PIZZA

Sjajna prilika za probati najfinije pizze. Izaberi između klasične Margherita ili Capriccios pizze. Ako voliš pikantne okuse izabre Slavonica ili Croatica pizzu. Ljubitelji morskih okusa doći će na svoje uz Al Tonno pizzu ili bijelu Shrimp pizzu. Ma probaj ih sve! Jer do kraja ovog mjeseca, Fabbrica te časti s 20% popusta na sve pizze naručene preko Glovo aplikacije! 

JEDNOSTAVNO I UKUSNO ISKUSTVO

Kreiramo nezaboravno iskustvo za sve vaše prigode.

Zašto je naša pizza tako posebna i neodoljiva?

saznaj

ZAŠTO JE NAŠA PIZZA TAKO POSEBNA I NEODOLJIVA?

Kada pomislite na pizzu vjerojatno zamislite tradicionalnu verziju iz Napulja. Ovo je klasična pizza koja se služi u restoranima i pizzerijama diljem svijeta, pa tako i kod nas.  Značajan događaj za razvoj pizze dogodio se tijekom 15. st. dolaskom rajčice u Europu iz južne Amerike. Rajčica se dugo smatrala otrovnom i služila je samo kao ukras u vrtovima. Međutim glad je natjerala napuljske seljake da stavljaju rajčicu na tijesto. To je bilo rođenje pizze! 

Pizza nastaje još u 17. stoljeću.
Presudnu ulogu je mnogo ranije odigrala već spomenuta rajčica, koju su žene ribara gnječile i stavljale na kruh pripremajući jedinstveno jelo. Po ovome je prepoznatljiva pizza i nastao je specijalitet Napulja. Na pizze se kasnije počela stavljati i mozzarella od bivoljeg mlijeka, te je postala toliko popularna da su počeli stizati gosti iz cijele Italije probati to ukusno jelo seljaka autentičnog okusa. Prodavala se na otvorenim štandovima, a pripremali su je majstori pečenja, u Italiji poznati kao Pizzaioli.

probaj

KVALITETNO “OO” BRAŠNO

Ono što je potrebno za pripremu dobre pizze je kvalitetno brašno. Postoji više vrsta brašna i ono se uglavnom dobiva mljevenjem žitarica. Jeste li znali da je za pizzu najbolje brašno 00, ili zero zero kako ga zovu Talijani. Sigurno se pitate zašto? 

Brašno 00 idealno je za tijesto za pizzu iz dva razloga: sitno je mljeveno i ima niži sadržaj glutena od drugih vrsta brašna. Gluten je bjelančevina sadržana uglavnom u podovojnici zrna koja se odvoji većim djelom od jezgre s mekinjama. Stoga bijelo brašno ima znatno manje glutena. Tijesto spravljeno od takvog brašna je tanko, krhko i pomalo hrskavo, a pizza je lagana i ne padne teško na želudac. 

Nikako da ne zaboravimo, tijestu je potrebno da odleži najmanje 18, a idealno bi bilo da miruje 24 sata, kako bi kvasac u tom periodu odradio cijeli proces fermentacije te kako bi bilo lakše probavljivo i savršene teksture.

Sazrijevanje tijesta najvažniji je postupak koji će osigurati vrhunsku pizzu pa tijesto ostavljamo da odstoji preko noći u hladnjaku. Također, prilikom pripreme pazimo da voda bude odgovarajuće temperature (oko 18 do 20 stupnjeva). 

kako je nastala

PIZZA MARGHERITA

Kako je nastao najbolji recept za pizzu? Naime, u čast kraljice Margerite Savojske, žene kralja Umberta I, čuveni napuljski pizza majstor Raffaele Esposita pripremio je ovo čuveno jelo. Od tri pizze koje je tada pripremio, pizza u bojama talijanske zastave najviše se svidjela kraljici te je nazvana njezinim imenom i postala slavna svuda u svijetu.

Sastojala se od tankog i hruskavog tijesta premazanog umakom od rajčice, sirom mozzarellom i svježim bosiljkom kako bi bojama asocirala na talijansku zastavu. Danas se priprema od niza različitih namirnica, te se jede u cijelome svijetu.

JEDNOSTAVNO I UKUSNO ISKUSTVO

Kreiramo nezaboravno iskustvo za sve vaše prigode.

Posebna ponuda jela za sjajan početak ljeta

probaj

MENU SPECIAL

Dodatno smo obogatili naš jelovnik s posebnim jelima.

kremasti

RIŽOTO S KOZICAMA

Povodom početka ljeta, našu ponudu dodatno smo obogatili s posebnim jelima.

Požuri, jer te častimo do kraja mjeseca.

Ponuda vrijedi do 02.srpnja.

JEDNOSTAVNO I UKUSNO ISKUSTVO

Kreiramo nezaboravno iskustvo za sve vaše prigode.

Kava i croissant za sjajan početak dana

sjajan početak dana

KAVA I CROISSANT

Pripremi se za odličan dan i zasladi se uz croissant. 

fina

KAVA I CROISSANT

Započni svoj dan kod nas jer uz svaku naručenu kavu dobiješ topli croissant. 

Ponuda vrijedi do 11.lipnja.

JEDNOSTAVNO I UKUSNO ISKUSTVO

Kreiramo nezaboravno iskustvo za sve vaše prigode.